Contact ons

Particuliere diensten

Laagdrempelig en betrouwbaar

Notariële begeleiding aankoop woning & hypotheek

Als notariskantoor spelen we belangrijke en onmisbare rol bij de aankoop van een woning. We zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende juridische taken om de transactie rechtsgeldig te maken en de belangen van alle betrokken partijen te beschermen. Enkele van onze belangrijkste taken zijn:

Eigendomsoverdracht: We controleren de eigendomsakte en we zorgen ervoor dat alles klopt en duidelijk is voordat de eigendomsoverdracht plaatsvindt.

Opstellen van akten: We stellen de benodigde juridische documenten op, zoals o.a. de notariële akte van levering, waarin de details van de verkooptransactie worden vastgelegd.

Verifiëren van identiteit: We controleren de identiteit van alle betrokken partijen om fraude te voorkomen.

Hypotheekregistratie:
Als er een hypotheek bij de transactie betrokken is, zullen we de hypotheekakte opstellen en registreren bij het Kadaster.

Afhandeling financiën: We zorgen voor de financiële kant van de transactie, zoals het ontvangen en verdelen van het aankoopbedrag en eventuele verschuldigde belastingen.

Advies en begeleiding: We geven advies aan de koper en de verkoper over juridische kwesties met betrekking tot de aankoop en hypotheek.

Door onze rol als onafhankelijke en neutrale partij bij de transactie, zorgen we ervoor dat de overdracht van het pand en registratie van de hypotheek correct en rechtsgeldig verloopt.

Testament en levenstestament

Als notariaat spelen we een belangrijke rol bij het opstellen en uitvoeren van een testament en een levenstestament. Bij het opstellen van een testament leggen we uw wensen vast met betrekking tot de verdeling van uw bezittingen na overlijden. We zorgen ervoor dat het testament voldoet aan alle wettelijke eisen en dat de inhoud juridisch bindend is.

Bij een levenstestament leggen we uw wensen en volmachten vast, voor het geval u zelf niet meer in staat bent om beslissingen te nemen. Uw levenstestament kan bijvoorbeeld medische en financiële zaken omvatten. Hiermee kunt u iemand aanwijzen die namens u beslissingen mag nemen

Wij zorgen voor de juiste registratie en bewaring van de testamenten en levenstestamenten, zodat ze op het juiste moment worden uitgevoerd volgens uw wensen. Ons advies en onze expertise zijn van belang om ervoor te zorgen dat deze documenten rechtsgeldig en in lijn zijn met uw persoonlijke wensen.

Huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden

We kunnen u van dienst zijn bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Op deze manier leggen we de financiële en juridische afspraken tussen twee mensen vast, voorafgaand aan het huwelijk of aan een geregistreerd partnerschap.
De huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden omvatten zaken als: eigendomsrechten, vermogensscheiding, erfenissen en eventuele andere specifieke afspraken.
We zorgen ervoor dat de voorwaarden rechtsgeldig en duidelijk zijn.

Samenlevingsovereenkomst

Een samenlevingscontract kan worden opgesteld tussen ongehuwde partners. Het contract regelt verschillende juridische en financiële aspecten van uw relatie, zoals eigendomsrechten, vermogensverdeling, onderlinge verplichtingen en regelingen bij beëindiging van de samenleving.

Als notariaat spelen we een belangrijke rol bij het opstellen van een samenlevingscontract. We zorgen ervoor dat het contract wettelijk correct en bindend is. We geven advies geven over de relevante juridische aspecten en we helpen bij het opstellen van de clausules die uw wensen en afspraken weerspiegelen. Het doel is om een duidelijk en rechtsgeldig document te creëren dat de belangen van beide partijen beschermt. De samenlevingsovereenkomst wordt door u ondertekend in aanwezigheid van de notaris, waardoor het officieel wordt en rechtsgeldig is.

Ervaringen

Van onze klanten

Inge van Breemen Google review

Ik raad iedereen deze notaris aan! Hij is duidelijk, niet te lang van stof en geeft goede voorlichting en bovenal aardig.

Mark de Joode Google review

Eerlijk en duidelijk advies in belang van de ''Klant''. Prima Notaris!

Johan Pieters Google review

Goede en zorgvuldige service

Ons team staat voor u klaar

Wij nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met ons team en onze diensten. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen kunnen we uw juridische behoeften bespreken en de juiste stappen zetten om uw doelen te bereiken.

Scroll naar boven